Lokale helden

Bij ons vindt je het lekkerste en beste vers. Hoe dat kan? Omdat wij het liefst samenwerken met leveranciers uit de buurt met passie voor hun product die wij vaak ook nog eens persoonlijk kennen. Vakmensen die kwaliteit en zorg voor mens, dier en milieu hoog in het vaandel hebben staan.
Omdat wij trots zijn op deze ‘lokale helden’ hebben we hier een overzicht van de belangrijkste leveranciers.

Daan Coolen

van BloemCool

De missie van BloemCool is om de lekkerste producten te maken voor ontbijt, lunch en tussendoor. De inspiratie halen ze uit de nieuwste trends in binnen- en buitenland. Alleen de meest smaakvolle producten verlaten de keuken. De producten worden gemaakt met super verse ingrediënten, waarbij zoveel mogelijk E-nummers en conserveringsmiddelen worden vermeden.

De producten van BloemCool worden elke dag vers met de hand gemaakt en zijn ideaal om direct op te eten of mee te nemen. Bij ons kun je de BloemCool breakfast pots en kleine salads vinden. En weet je wat de favoriet is van Daan zelf? De quinoasalade, door zijn frisse karakter en hij is ook nog eens vegan.

Thijs van banning

van Landmarkt Versmarkt

Aan de Schellingwoudersdijk in Amsterdam Noord vind je Landmarkt Versmarkt. Je vind hier niet alleen de lekkerste en meest verse, lokale producten rechtstreeks van de boer of teler, ook maken ze verse maaltijden. Deze maaltijden worden gemaakt zonder toeters en bellen. Naast de vaste prik, koken ze altijd met de seizoenen mee, elke dag een verrassing. Zo worden simpele, lekkere en gezonde maaltijden met de producten van de markt en van het land gemaakt. Daar hoef je niks aan toe te voegen.

Tijdens onze zoektocht naar versbereide maaltijden zijn we uitgekomen bij Landmarkt Versmarkt. Samen hebben we voor een gevarieerd assortiment gekozen. Alles gemaakt in de eigen keuken in Schellingwoude.
De persoonlijke favoriet van Thijs? De klassieke bal gehakt met hutspot.

Serge van der putten

van Tostissimo

In 2011 at Serge een heerlijke tosti in Bilbao, Spaans Baskenland. Een overweldigende ervaring. De tosti met inktvis was romig, fris, warm en koud maar ook stevig en zacht! Zoveel smakelijke contrasten had hij nog niet eerder tussen twee gegrilde boterhammen geproefd. Zulke tosti’s wilde Serge ook thuis kunnen eten! In 2012 startte hij daarom met Tostissimo, simpelweg om zoveel mogelijk mensen van de lekkerste tosti’s te laten genieten.

In een zoektocht naar een uniek broodje voor Boon’s Pitstop dat warm, lekker en gezond is, is Serge aan de slag gegaan. Na veel proberen en proeven is daar uiteindelijk het broodje Pitstop uit gekomen.
De persoonlijke favoriet van Serge is de stromboli Mexicaanse kip. Omdat deze je direct meeneemt naar Mexico. Hij is zeer rijk van smaak en heeft een subtiele chocoladesmaak.